Pasha Qofte

Pashaqoftja është një gatim tradicional shqiptar, veçanërisht i njohur në jug, që kombinon shijen e qoftes me butësinë e një salce të trashë e kremoze. Zakonisht përgatitet me qofte të vogla prej mishi viçi ose pule, të cilat fillimisht skuqen lehtë dhe më pas zihen në një lëng të pasur. Pjesa më karakteristike e pashaqoftes është “salca e pashës”, një përzierje mielli, gjalpi, veze dhe limoni që i jep gatimit ngjyrën e bardhë dhe aromën e veçantë. Kjo salcë trashet ngadalë bashkë me qoftet, duke krijuar një strukturë të butë, të njëtrajtshme dhe shumë të këndshme. Pashaqoftja zakonisht shërbehet e ngrohtë, si pjatë e parë ose e dytë, dhe shpesh shoqërohet me bukë të shtëpisë. Ky gatim përfaqëson një traditë të vjetër familjare dhe është vlerësuar për thjeshtësinë, shijen e lehtë dhe mënyrën e veçantë të gatimit që e dallon nga supat apo gjellët .

Facebook
LinkedIn
Email
X